sideindhold

Isætning af vinduer og døre giver mange tunge løft i hverdagen for de håndværkere, der står for arbejdet. Men med én af de smarte vinduesløftere fra SmartLift er det slut. Her løftes vinduet eller døren på plads i murhullet, og kan fastholdes og indstilles helt præcist i vatter før fastspændingen. På grund af et planetgear og nogle andre komponenter, vi har leveret.

Ryg og knæ er noget af det, de fleste håndværkere ender med at få smerter og andre gener med, når de har arbejdet i branchen i mange år. For hverdagen for en håndværker er fyldt med tunge løft. Særligt når vinduer og døre skal løftes ind og justeres helt på plads, før de bliver skruet fast i murhullet.

Derfor blev det for flere år siden påbudt arbejdsgiverne at anskaffe nogle hjælpemidler, som kunne løfte vinduer og døre ind på plads. Så var det kun, mens elementerne blev sat i vatter og spændt fast, at tømrerne skulle løfte dem lidt og holde på dem.

For de første vinduesløftere var oftest blot en gaffeltruck eller Manitou, som kun kunne løfte vinduet eller døren hen til murhullet.

En vinduesløfter der først slipper, når vinduet sidder fast

Det ville de godt lave op på hos SmartLift i Nykøbing Mors. De udviklede vinduesløftere til indendørs og udendørs brug, som kunne bruges til at holde og justere døren eller vinduet helt på plads. Så slap håndværkerne helt for at skulle bakse med de tunge elementer, både når de skulle løftet op og når de skulle justeres helt præcist på plads murhullet, så de står i vatter på alle 3 leder.

Men netop fordi vindues- og dørelementer tit er ret tunge, havde de nogle helt specielle udfordringer med det udstyr, som skulle bruges til at holde og justere vinduet eller døren ind på plads.

Styrke og præcision i en og samme løsning

For ikke alene skulle det kunne holde det tunge bygningselement helt fast og stabilt. Det skulle også kunne justere placeringen af elementet i bittesmå trin med en fjernbetjening, så vinduesløfteren først slap elementet, når det var sat fast i murhullet.

Det krævede både styrke og præcision – og de to ting går sjældent op i en højere enhed.

Enten skulle der bruges en gammeldags og meget besværlig mekanisk løsning. Eller også skulle der bruges et dyrt hydraulisk system til formålet. Det første ville gøre betjeningen af vinduesløfteren meget besværlig, og det andet gav risiko for forurening – og et dyrt oprydningsarbejde – hvis der gik hul på en af hydraulikslangerne.

Men heldigvis tog de kontakt til os hos Eegholm.

Et stort planetgear og et lille gear med en lille motor

I et tæt samarbejde mellem SmartLift og os kom vi frem til en løsning med et stort planetgear foran, og et lille gear og en lille motor bagpå den arm, som løfter og holder vinduet på SmartLifts vinduesløfter. Alle tre elementer er udviklet af APEX Dynamics Denmark, og selve dimensioneringen af de enkelte elementer er foretaget af os sammen med SmartLifts dygtige udviklingsteam.

Planetgearet er utrolig stærkt, og kan holde selv meget tunge vindues- eller dørelementer bomstille ved hjælp af de fire sugekopper, som holder elementet. Samtidig gør den avancerede tandhjulsgearing det muligt at justere elementet i meget små trin.

Det gør det nemt både at løfte og justere dør- eller vindueselementet ind på plads – og holde dem fastlåst alt imens selve montagen foregår.

Det har reduceret antallet af tunge løft som håndværkerne skal foretage hver eneste dag, når de monterer vinduer og døre på byggepladsen. Samt reduceret risikoen for at alt for mange håndværkere skal ende deres arbejdsliv tidligere end nødvendigt på grund af alvorlige smerter og andre problemer i ryggen.

Det gør os stolte over at have været med til at leveret løsningen til de smarte vinduesløftere fra SmartLift.

Vi står klar til at hjælpe dig...

Står du mangler sparring til et projekt, har du en udfordring med en nuværende eller en ny applikation eller vil du “blot” bestille varer, så finder du her en liste over kontaktpersoner, som står klar til at hjælpe dig.

Anne Bork Lind

Anne Bork Lind

Head of Department

Mobil +45 2710 3758
Mail: AL@apexdyna.dk

Poul-Henning Nielsen

Poul-Henning Nielsen

Sales Manager

Mobil +45 7312 1260
Mail: PN@apexdyna.dk

Jan Hansen

Jan Hansen

Product Manager

Mobil +45 7312 1260
Mail: JH@apexdyna.dk

APEX Dyna planetgear

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om vores nyeste produkter

You have Successfully Subscribed!